OMGEVING

Wemeldinge is een schilderachtig en zelfs oudste dorp van Zuid-Beveland gelegen aan Nederlands grootste Nationaal Waterpark Oosterschelde, het heeft een authentieke Dorpsstraat omgeven door leilinden en verder een eigen strandje, een prachtige haven, heerlijke restaurantjes en leuke winkeltjes.

Kijk ook eens op deze site voor de Wemeldinge agenda, zomerprogramma etc.

In en rond Wemeldinge zijn vier wandelroutes uitgezet, gemarkeerd met de kleuren rood, blauw, groen en bruin, aangebracht op lantaarnpalen en andere wegmarkeringen.

Ook zijn er fietsroutes vanuit Wemeldinge uitgezet, deze fietsroutes lopen veelal via het FIKS fietsknooppunten; Langs de Oosterschelde en Westerschelde, langs boomgaarden en welen. De zgn. Zak van Zuid-Beveland is een natuurgebied waar veel boomdijken en fruitkwekerijen te vinden zijn, fietsen door dit verkavelde landschap is prachtig!

Wemeldinge ligt ca. 8 km  van de Zeeuwse stad Goes met haar prachtige en gezellige stadshaven en Historisch Museum De Bevelanden, met mogelijkheid van stadstour met gids (op di. en za. in het seizoen). Activiteiten in de directe omgeving zijn verder; Nostalgische treinreis – Stoomtrein Goes-Borsele  (8 km), Fruitteeltmuseum – Kapelle  (5 km), Oesterij – Yerseke (4 km)Oorlogsmuseum – Nieuwdorp  (18 km),  Watersnoodmuseum Ouwerkerk  (55 km).

De Zeeuwse hoofdstad Middelburg (34 km) en de havenstad Vlissingen(36 km).